Πρόταση για ανάπλαση

Δείτε εδώ μια πρόταση ανάπλασης της περιοχής της πρώην λίμνης Θάλωσσι.

Αφορά την αλλαγή πλεύσης του δήμου Πεντέλης (που αυτή τη στιγμή είναι  υπέρ του γηπέδου ποδοσφαίρου του Νεοπεντελικού) και την υιοθέτηση μιας πιό ήπιας δραστηριότητας, αυτής του κλασσικού αθλητισμού.

Κυριότερα πλεονεκτήματα:
 
1. Ο στίβος 200 μ. θα έχει τις διεθνείς διατάσεις κλειστού στίβου και θα καταλαμβάνει μόνον το 40% περίπου της επιφάνειας του παλαιού δηπέδου ποδοσφαίρου. Ετσι, ο υπόλοιπος ελεύθερος χώρος μπορεί να φυτευτεί, να γίνει πάρκο κλπ.. καθώς και κάποιες θέσεις στάθμευσης για να μην συμφορίζονται οι γύρω δρόμοι. Το περιβάλλον αναβαθμίζεται με σημαντική αύξηση του πρασίνου, πάγκους ξεκούρασης,  κλπ.. 
 
2. Ο στίβος είναι πιο ήπιος αθλητισμός, με λιγότερες φωνές και φανατισμό, φιλικότερος για τους περίοικους σε σχέση με το ποδόσφαιρο.
 
3. Δεν υπάρχει άλλος στίβος σε όλο το δήμο Πεντέλης, έτσι θα αποτελεί πόλο έλξης για τις πρωινές ώρες σε σχολεία για την άθληση των παιδιών. Τα απογεύματα θα είναι στη διάθεση των κατοίκων.


Τέλος, προβλέπεται η μετατροπή του κτιρίου που υπάρχει στη δυτική όχθη σε μουσείο της πρώην λίμνης Θάλωσσι καθώς και η δημιουργία δημοτικού λαχανόκηπου/οπωρώνα στη θέση του κατεστραμμένου δαπέδου μπάσκετ. Και οι δύο αυτές χρήσεις αποτελούν πηγή γνώσης και επαφής με το περιβάλλον για τη νέα γενιά.
 

Comments

Popular posts from this blog

Πρόταση μερικής αναδημιουργίας της λίμνης

Η ιστορία της λίμνης σε τρεις φωτογραφίες

Ο σωσίας της λίμνης Θάλωσσι